Telefilm Kamp Holland 2016
Het kamp / the camp

Production designer Roland Milanus had de onmogelijke taak om het enorme kamp neer te zetten met de beperkte middelen van een Telefilm. Hij regelde bij het leger dat we onze set mochten bouwen op de kazerne die de bijnaam 'de verzamelplaats' had. De plek waar al het afgeschreven materieel stond (de afgekeurde vrachtwagens, jeeps, pantservoertuigen, de niet meer gebruikte containers etc) Met hulp van de medewerkers op de verzamelplaats werd alles neergezet volgens een op voorhand uitgewerkt plan (in het 3D programma Sketch-up) Op deze manier had hij altijd overzicht wat haalbaar was en wat niet.

Production designer Roland Milanus had the impossible task to build the huge camp with the limited resources of a Telefilm budget. He arranged with the army that we could build our set at the 'Kazerne' which was nicknamed "the pepository place". In this place all the old, worn out material was stabled (the rejected trucks, jeeps, armored vehicles, disused containers etc) With the help of militairy staff everything was placed in accordance with a detailed plan ahead (Roland made in the 3D program Sketch Up) in this way he always keep an overview what was feasible and what was not.